Proizvodi

close
apps Proizvodi

Knjiga Prenos podataka ISM uskopojasnim radio modulima

Šifra artikla: KNJIGA 46

Knjiga Prenos podataka ISM uskopojasnim radio modulima

Šifra artikla: KNJIGA 46

Kategorija: Literatura

Nije na lageru



Cena 1,240.00 RSD

favorite
print

Opis

ISM uskopojasni radio moduli su zbog niske cene, jednostavne primene, dobrog dometa, malih dimenzija i male potrošnje električne energije našli veoma široku primenu. Koriste se za daljinsko otvaranje/zatvaranje vrata, daljinsko upravljanje robotima, prenos podataka u industrijskim postrojenjima itd.
Osnovna namena ove knjige je osposobljavanje čitaoca za samostalno projektovanje i realizaciju radio veze (linka) za prenos podataka primenom uskopojasnih radio modula. Prvi deo knjige (tri poglavlja) sadrži relevantna razmatranja o glavnim elementima takve radio veze: mikrokontroleru, modulu radio predajnika, modulu radio prijemnika i anteni. U ovom delu su i razmatranja o prostiranju radio talasa. U drugom delu knjige su razmatrane određene specifičnosti projektovanja radio veze sa uskopojasnim modulima i dati primeri primene ovih modula.
Iako uskopojasni radio moduli imaju veoma visoku pogodnost za projektovanje radio veze za prenos podataka, kod nas ih veoma mali broj ljudi primenjuje. Dokaz za to su katalozi domaćih dobavljača elektronskih komponenti u kojima se ovi moduli gotovo i ne pojavljuju. Autor knjige se nada da će ova knjiga inicirati masovniju primenu uskopojasnih radio modula.

Slični proizvodi

KNJIGA GSM/GPRS Projekti
KNJIGA GSM/GPRS Projekti
Šifra: KNJIGA 31

1,750.00 RSD

KNJIGA PROCESNA MERENJA
KNJIGA PROCESNA MERENJA
Šifra: KNJIGA 47

1,250.00 RSD

1,700.00 RSD

KNJIGA AKUSTIKA PROSTORA
KNJIGA AKUSTIKA PROSTORA
Šifra: KNJIGA 08

1,450.00 RSD

KNJIGA ELEKTRONIKA ZA SVE
KNJIGA ELEKTRONIKA ZA SVE
Šifra: KNJIGA 02

2,350.00 RSD

Najprodavanije
KNJIGA Raspberry Pi 3
KNJIGA Raspberry Pi 3
Šifra: KNJIGA 57

900.00 RSD

2,250.00 RSD

close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • keyboard_arrow_right
  • akcija - 0 %
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam