Proizvodi

close
apps Proizvodi

KNJIGA NACRTI CEVNIH POJACAVACA

Šifra artikla: KNJIGA 39

KNJIGA NACRTI CEVNIH POJACAVACA

Šifra artikla: KNJIGA 39

Kategorija: Literatura

Na stanju

Stanje: 9999999



Cena 1,850.00 RSD

favorite
print

Opis

 

Licencno izdanje Elektor International na srpskom jeziku

Autor: Menno van der Veen

Nacrti cevnih pojačavača
Koncepcija – realizacija – procena

Obradujte sebe pravim poklonom.
Jedinstvena knjiga za sve ljubitelje cevnog zvuka!


Cevni pojačavači bez sumnje i danas zvuče fantastično, moguće još i fascinantnije nego ranije. Danas raspolažemo modernim delovima i materijalima, kao što su na primer toroidni izlazni transformatori, izuzetno kvalitetni otpornici, vrste provodnika koji ne utiču na zvuk i drugo. Tu moramo navesti i visokokvalitetne nosače zvuka, kao i vrhunske zvučnike, pomoću kojih izvanredne zvučne karakteristike cevnih pojačavača tek dolaze do izražaja.
Knjiga koja je pred vama obraÄ‘uje i teoriju, ali je pažnja ipak usmerena na razvojnu fazu ovih pojačavača, u okviru koje se moraju formulisati projektovane osobine i postavljeni zahtevi. U kakvoj meÄ‘usobnoj vezi su subjektivni i objektivni kriterijumi? Kakve varijante sklopa dostižu ubedljive zvučne karakteristike i zašto? Koje probleme treba rešiti, kada se želi konstruisati cevni pojačavač i ponuditi na tržištu? Šta nam tačno govore merno-tehničke analize nekog ureÄ‘aja i kako treba interpretirati dobijene rezultate, odnosno kakvu izražajnost poseduju? Zbog impresivne brzine proračuna modernih računara, u mogućnosti smo da u najkraćem roku sprovedemo izrazito precizna merenja. MeÄ‘utim: kako se te mogućnosti mogu korisno primeniti kod cevnih pojačavača? Do sada je merno-tehničko beleženje frekventnog odziva, izlazne snage i faktora izobličenja bilo dovoljno da se stvori relativno jasna slika o prenosnim karakteristikama pojačavača. Ali, mora se postaviti pitanje da li je hvatanje takvih mernih vrednosti zaista dovoljno da bi se utvrdilo, kako naše uho spoznaje reprodukovane zvučne dogaÄ‘aje i da li bi bilo bolje da radimo sa realnim muzičkim, dinamičkim signalima, umesto sa statičkim izmerenim frekvencijama. Autor u ovoj knjizi razvija kriterijume za buduće merne postupke, koji uključuju i osobine našeg uha i koji time dovode do novih uvida i saznanja.

Slični proizvodi

2,350.00 RSD

1,850.00 RSD

Novo
KNJIGA ARDUINO & CO
KNJIGA ARDUINO & CO
Šifra: KNJIGA 11

2,150.00 RSD

KNJIGA ARDUINO UNO
KNJIGA ARDUINO UNO
Šifra: KNJIGA 13

1,750.00 RSD

2,300.00 RSD

1,850.00 RSD

Novo
KNJIGA ARDUINO NANO
KNJIGA ARDUINO NANO
Šifra: KNJIGA 12

1,850.00 RSD

close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • keyboard_arrow_right
  • akcija - 0 %
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam