Proizvodi

close
apps Proizvodi

KNJIGA PREKIDACKA NAPAJANJA

Šifra artikla: KNJIGA 45

KNJIGA PREKIDACKA NAPAJANJA

Šifra artikla: KNJIGA 45

Kategorija: Literatura

Na stanju

Stanje: 9999999



Cena 1,750.00 RSD

favorite
print

Opis

Prekidačka napajanja
Reprint izdanja - 2012. god.

Autor: Radojle Radetic

Sa ovom knjigom upotpunjuje se literatura iz oblasti Energetske elektronike na našem jeziku. Knjiga je obima oko 150 stranica sa oko 120 slika, dosta tabela i bezbroj matamatickih izraza. Namenjena je svima koji se bave problemima energetske elektronike i pretvaraca. Može biti od koristi inženjerima i tehnicarima koje interesuje ova problematika, kao i studentima koji tek izucavaju ovu oblast. Izložena materija podeljena je u pet poglavlja koja zasebno cine logicne celine 

Jednoimpulsni direktni pretvaraci
U ovom poglavlju se analizira rad pretvaraca tipa: buck, boost, buck-boost, cuk i sepic. Zatim se daje uopštenje ovih vrsta na reverzne pretvarace za dvosmerni prenos energije. U posebnom delu ovog poglavlja prikazano je i pet vrsta copera za regulaciju brzine DC motora.

Jednoimpulsni indirektni pretvaraci
Ovde su prikazani pretvaraci tipa forward, flyback, i cuk sa transformatorom. Pored objašnjenja principa rada, sa kontinualnom i diskontinualnom strujom, detaljno su prikazani i proracuni njihovih transformatora. Tu je i više prakticnih šema ovih pretvaraca sa naznacenim tipovima i vrednostima elementima. Pored detaljno opisanog principa rada prikazane su i neke novije tehnike koje se ovde koriste, kao što su: ACR (Active–Clamp Reset), tehnika sinhronog ispravljanja, ZVS (Zero Voltage Switching), PFC (Power Factor Correction).

Dvoimpulsni pretvaraci
Detaljno su opisani pretvaraci tipa: push-pull, polumostni i mostni. Ovi pretvaraci omogucavaju postizanje najvecih snaga pa je i njihov rad opisan veoma detaljno. I za ove pretvarace detaljano je prikazan proracun transformatora.

Upravljanje pretvaracima
U prvom delu ovog poglavlja prikazani su nacini upravljanja bipolarnim i tranzistorima tipa MOSFET. Dati su opšti principi drajverskih kola i prikazano više primera ovih kola proizvodaca IRF. U nastavku su prikazani principi regulacije po naponu, struji i histerezisno upravljanje. Na kraju je prikazan veliki broj integrisanih kola za upravljanje pretvaracima.

Dodatak
U dodatku su dati opšti principi proracuna transformatora, karakteristike nekih cesto korišcenih bipolarnih i MOSFET tranzistora, kao i veliki broj šema razlicitih pretvaraca.

Slični proizvodi

KNJIGA ELEKTRONIKA ZA SVE
KNJIGA ELEKTRONIKA ZA SVE
Šifra: KNJIGA 02

2,350.00 RSD

KNJIGA C# PROGRAMIRANJE
KNJIGA C# PROGRAMIRANJE
Šifra: KNJIGA 22

1,730.00 RSD

KNJIGA PROCESNA MERENJA
KNJIGA PROCESNA MERENJA
Šifra: KNJIGA 47

1,250.00 RSD

close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • keyboard_arrow_right
  • akcija - 0 %
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam